Power BI:
نرم افزار Microsoft Power BI، یک بستر هوش تجاری و مدیریت اطلاعات کسب و کار است که ابزارهایی را برای جمع آوری، تجزیه و تحلیل، تجسم و به اشتراک گذاری دادهها فراهم میکند. قابلیتهای متنوع این نرم افزار، به شما کمک میکند تا بتوانید دادههای گسترده و حجیم خود را به راحتی تحلیل و بررسی کرده و نتایج آن را در اختیار سایر افراد قرار دهید. این دادهها میتواند در یک فایل اکسل، انبار دادههای آنلاین یا غیر آنلاین باشد.
Power BI به شما امکان میدهد به راحتی به دادههای خود دسترسی پیدا کنید، موارد مهم را تشخیص دهید، آنها را نمایش دهید و با سایر افراد به اشتراک بگذارید.
علت محبوبیت و ضرورت Power BI در تجارت:
- دسترسی به داده هایی از منابع متفاوت
- قابلیت های تعاملی در رابط کاربری
- ادغام سازی بی نقص با اکسل
- سرعت بخشیدن به آماده سازی کلان داده ها با آژور (Azure)
- تبدیل آمار به عمل
- تحلیل بی وقفه
کاربرد Power Bi در هوش تجاری:
از این نرم افزار برای جمع آوری بینش در بین دادههای مختلف شرکت میتوان استفاده کرد. شما میتوانید از نرم افزار پاور بی آی برای وصل کردن مجموعه دادههای مختلف به یکدیگر استفاده کنید. همچنین میتوانید با استفاده از آن، برای تبدیل و تمیز دادن دیتاها از یکدیگر، اقدام کنید. با استفاده از این قابلیتها، شما میتوانید یک نمودار و مدل داده جدید طراحی کنید که از اتصال چند مجموعه دیتا به یکدیگر پدید آمده است و هدفی خاص را دنبال کرده و یا اطلاعاتی جدید و کلیدی به شما میدهد.
مدلهای داده ایجاد شده در Power BI میتوانند به روشهای مختلفی مورد استفاده شرکتها قرار بگیرند که شامل نمودارها و تجسم دادهها و بررسی سناریوهای “چه میشود اگر” (What If) در اطلاعات و دادهها است. گزارشات Power BI همچنین میتوانند به سؤالات مهم مدیران و تحلیل گران، در جا جواب بدهند و به پیشبینیهای KPI کمک میکنند تا مدیران مطمئن شوند که دپارتمانهای مختلف در شرکت، معیارهای اصلی و جزئی برای تحقق اهداف کسب و کار را مد نظر قرار میدهند.
ویژگی های اصلی هوش تجاری با نرم افزار Power BI:
- هوش مصنوعی
- پشتیبانی گسترش ترکیبی
- بینش سریع
- پشتیبانی از مدل داده های مشترک
- ادغام Cortana
- شخصی سازی
- APIبرای یکپارچه سازی
- آماده سازی سلف سرویس داده ها
- نمای مدل سازی
اجزای اصلی Power BI:
- پاور کوئری (Power Query)
از آن برای استخراج دادهها از منابع اطلاعاتی مختلف و تبدیل و پالایش آنها استفاده میشود. همچنین امکان تغییر دادهها، افزودن ستون و موارد مشابه را بوسیله یک رابط کاربری آسان و بدون کدنویسی، فراهم مینماید. توجه کنید که برای اعمال تغییرات پیچیدهتر در دادهها می بایست از زبان فرمول نویسی به نام “M” استفاده کرد.
- پاور پیوت (Power Pivot)
دیتابیس تحلیلی و OLAP Engine که دادهها به صورت فشرده در آن ذخیره میشوند. در این کامپوننت مدلسازی داده و ایجاد انواع محاسبات توسط زبان DAX صورت میگیرد. این محاسبات عبارتند از:
- مقادیر محاسباتی (Calculated Measure)
- ستونهای محاسباتی (Calculated Column)
- جداول محاسباتی (Calculated Table)
در ادامه باید گفت که سرعت کوئری گرفتن از مدل به خاطر استفاده از تکنولوژی xVelocity In-Memory analytics engine بسیار بالا است.
- پاور ویو (Power view)
کامپوننت Visualization برای مصورسازی اطلاعات است که اینکار بوسیله نمودارهای متنوع آن، داشبوردها و گزارشها انجام میشود. در واقع این کامپوننت قسمتی است که کاربر نهایی گزارشها را در آن مشاهده میکند. در این قسمت بصورت پیشفرض، نمودارهای متنوع و قدرتمندی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید؛ در صورتی که این نمودارها جوابگوی نیاز شما نباشند، میتوانید از کاستوم ویژوال ها استفاده کنید که به صورت یک افزونه به داشبوردها اضافه میشود.
- پاور مپ (Power Map)
پاور مپ مایکروسافت در اکسل و پاور بی آی ابزاری برای تصویرسازی دادههای سهبعدی است که به شما امکان میدهد تا از دادههای خود نقشهبرداری کنید. با این دادهها میتوانید بیش از یک میلیون جدول داده را به صورت بصری در قالب سهبعدی از جدولها یا مدلهای داده در اکسل در نقشههای بینگ (Bing map) ترسیم کنید. نرم افزار Power BI با کمک نقشههای بینگ میتواند بهترین تصویرسازی را بر اساس طول و عرض جغرافیایی، کشور، استان و خیابان آدرس مورد نظر دریافت کند.
نرم افزار Power BI ابزاری برای مدیریت اطلاعات در بیزینس است. قابلیتهای این نرم افزار، به شما کمک میکند تا دادههای گسترده خود را به راحتی بررسی کرده و نتایج آن را در اختیار سایر افراد قرار دهید. همچنین پاور بی آی این امکان را میدهد که به راحتی به دادههای خود دسترسی داشته باشید و موارد مهم را تشخیص دهید و با دیگران به اشتراک بگذارید.